Tillbaka

Pianoflytt i Göteborg 2015-02-20

Pianon är värdefulla instrument som är otympliga och svåra att flytta på egen hand.

Move 4 You erbjuder dig en säker pianoflytt i Göteborg av små, medelstora och större pianon eller flyglar.

Varför ska jag inte flytta mitt piano själv?

Pianon är känsliga egendomar som bör behandlas med största försiktighet. Risker med en pianoflytt på egen hand innefattar både att pianot kan bli kantstött och till och med felstämt – någonting som vi verkligen vill undvika. Även om pianot bara stöter i något litet kan skadan på pianot bli mycket märkbar eftersom tyngden på pianot ger det rejält med kraft. Dessutom innebär en pianoflytt på egen hand en risk för de som bär pianot som man kanske underskattar. Ett piano eller en flygel väger ofta flera hundra kilo, och även om man är många personer som hjälps åt kan flytten resultera i både trasiga ryggar och ett icke-fungerande piano. Det krävs rätt teknik och att man bär pianot på ett korrekt sätt för att det ska bli en säker pianoflytt både för de som bär pianot och för pianot.

För att pianoflytten ska vara säker behöver de som bär pianot också vara försedda med bärselar och deusstom vara väldigt synkade tillsammans när man flyttar det. Det är också viktigt att pianot bärs rakt, även när man bär det i trappor. Sist men inte minst behöver man flytta pianot mycket långsamt och skydda kanterna på pianot genom att vaddera dem med något mjukt.

I korthet bör du alltså inte flytta ditt piano själv eftersom det:

  • Innebär en risk för dig själv
  • En risk för ditt piano

Från villa till lägenhet? Vi hanterar din pianoflytt i Göteborg oavsett behov

Ska ditt piano flyttas från en enplansvilla för att installeras på tredje våningen i ett bostadshus? Många bostadshus med upp till tre våningar saknar hiss, och det är inte heller alltid som man får in pianot i hissen. Vi på Move 4 You gör jobbet åt dig och erbjuder dig en effektiv, säker flytt av ditt piano – oavsett tillgång till trappor eller hiss. Vi hanterar alla typer av pianoflyttar; informera oss bara i förväg om hur situationen ser ut gällande trappmängd och bärväg. Det så att vi ska kunna göra ett så bra jobb för just dig, med rätt bemanning och med rätt utrustning för din pianoflytt.

Lång eller kort bärväg? Move 4 You går långt för din pianoflytt

Det spelar ingen roll om du har en lång uppförsbacke som leder till porten. Vi lovar att vi går långt för din pianoflytt. Ska du flytta ditt piano till Masthugget i Göteborg? Backar är inga hinder för oss. Informera oss bara om just dina förutsättningar, så kommer vi rätt utrustade för att flytta ditt piano i Göteborg.

Vad ska jag tänka om om jag anlitar Move 4 You för min pianoflytt i Göteborg?

Några saker kan det vara bra om du förbereder innan vi tar hand om din pianoflytt.

  • Se gärna till att öka framkomligheten innan vi kommer. Plocka bort skor/jackor eller andra tillhörigheter så att vi smidigt kan passera fram för att flytta ditt piano.
  • Om det är vinter och halt är det också bra om det är skottat alternativt grusat kring en eventuell uppfart och trappa.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring din pianoflytt. Vi på Move 4 You finns för att underlätta din pianoflytt i Göteborg, och svarar mer än gärna på dina funderingar. Ring oss för att se vad vi kan erbjuda dig på telefon; 031 – 49 01 70.Kontakta oss